sorozatajánló

2011.11.05. 01:20

A cím magáért beszél. Ha nagy az unalom...
A képek kattintásra új ablakban nyílnak meg. 

 

A szökés (Prison Break) 2005-2009 pb.jpg

Lincoln börtönbe kerül (aki a 4. a képen látható). A vád gyilkosság. Persze nem ő követte el, csak rákenték a dolgot. Michael, az öccse (a nyakkendős úriember) megpróbálja kihozni onnan több-kevesebb sikerrel. Ez nem okoz gondot, mivel ő tervezte a börtönt. 4 évad, de az első a legizgalmasabb. A többi nem is igazán szökés... (de ez az én véleményem) 

Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) 2005-himym.jpg

Direkt választottam ezt a képet, mert ez az esernyő volt a leendő felesége esernyője az első pár részben. A sorozat arról szól, hogy Ted a gyerekeinek meséli, hogy hogy találkozott az anyjukkal... Igen, már lassan 7 évadon keresztül... Izgalmas, vicces, romantikus sorozat. De egy baj van vele: az utóbbi évadok (szerintem) Barney-t helyezik központba Ted helyett. 

A semmi közepén (The Middle) 2009-middle.jpg

Indiana állam, a "semmi közepe", itt él a nem mindennapi Heck család. Ide nyerhetünk betekintést. Anya autókat ad el, apa a bányában irodista, a gyerekek még suliba járnak. Sue, a "nagylány" kétbalkezes, nem veszik be egyik sulis klubba sem. Keresi a nagy Ő-t. Axl igazi tinédzser, profin játszik amerikai focit (szerintem ő az egyik legjobb karakter). Brick, a legkisebb nem volt betervezve. Egy gond van vele: hiperaktív.
 

Internátus (El Internado) 2007-2010inter.jpg

Ahogy a címből is kiderül, egy (spanyol) internátus a helyszín, távol a városoktól, nyugodtságban az erdőben. De kiderül, hogy ez az internátus a második világháborúban árvaház volt... Néhány gyerek, aki anno az árvaházban lakott, most ugyanitt tanár. De olyan dolgokat titkolnak, amik nem kerülhetnek a nyilvánosság elé. Ám ezeket a titkokat megfejtik a diákok, gyakran egyikük életébe is kerül. Izgalmas sorozat meglepő fordulatokkal. Itt-ott szerelmes, történelmi, hátborzongató, félelmetes és hasonló szálakkal. 

A bárka (El Barco) 2011-elbarco.jpg

Negyven diák ösztöndíjat nyer a Sarkcsillag nevű tanulóhajóra. Az út 2 hónapig tartana, ám egy nagy viharba keverednek, ami után minden (szó szerint minden) megváltozik. Nem tudnak visszatérni a kikötőbe, elromlik az összes navigációs berendezés. Talán valami katasztrófa történt? Rosszul "sült el" a részecskegyorsító? Ja, hogy az is van? Kaland, akció, szerelem. Lesz itt minden. Ez is egy spanyol sorozat. (Ezek a spanyolok tudnak valamit...) 

Mindenből egy van 2011-egyvan.jpg

Magyar sorozat. Hoppá! Izgalmas, kicsit Beugró-szerű, mivel színpadon játszódik az egész sorozat. A szereposztás elég csekély, ám annál jobb: Fifti bá, azaz Fifó Tibor, akit Rudolf Péter, valamint Anikó, akit Nagy-Kálózy Eszter alakít. Főhőseink elváltak, ám minden nap találkoznak, mivel egy üzlethelyiségben dolgoznak. Ez a Conditorei. Ebben van Fifti konditerme és Anikó cukrászdája. (jó kis szójáték: németül a cukrászda=konditorei, és akkor kondi... na érted) Van egy lányuk, Csilla, aki Berlinben tanul, de még nem tud a válásról.

mindenbol.jpgA színpad közepén van egy piros vonal, amit egymás engedélyével szabad csak átlépni. Kétszer játsszák el a történetet, egyszer simán, másodjára pedig improvizáció-szerűen, mivel utasításokat kapnak a fülesükön keresztül (amit a másik ugye nem hall) Fiftinek és Anikónak is vannak alkalmazottjai. Félix, Fifti unokaöccse, valamint Niki, aki takarítónő és személyi edző. Anikónak ott van Dani, a pincér. 

Társas játék 2011-

tj.jpg

Ez is egy idei gyártású magyar sorozat. Szinte ezt vártam a legjobban. Kevésbé ismert magyar színészek játszanak benne, de nem is ez a lényeg. A magyar HBO (ejcsd: édzsbijó) saját készítésű sorozata. Először is a mottó: Játszol, vagy veled játszanak? Érdemes ezen elgondolkodni. A szereplőkről: Dávid és Léna egymásba ütköznek egyik reggel, Dávid bicajjal (saját boltja van) Léna meg gyalog, és akkor itt el is kezdődik minden... Ott van Gabi, egy informatikai cég könyvelője (igen, ő Pokornyi Lia), nem túl szép, "vak"randikon keresi az igazit. A harmadik szál Judit és Iván. A képen is látszik, hogy rossz a házasságuk. Lénával szorosabb is a viszony, mint az asszonnyal... Meg ugye Léna Iván alkalmazottja...

süti beállítások módosítása