kapcsolatok

2013.02.24. 09:44

na szóóóóval

nem írtam már egy jó ideje. hála a munkának és a színjátszónak :)

kapcsolatok. igen.

múltkor néhány ismerőssel megszámoltuk, hogy mennyire szét vannak szórva a jó csajok az országban (mert ugye itt a környéken nincs senki normális...)

Győr
Miskolc
Budapest
Kaposvár
Kecskemét
Szeged

csak hogy a főbbeket említsem...
tudom, nagyon nem vagytok kíváncsiak erre, de ez van.

üdv

családi vonások (+18)

2012.06.02. 20:06

fasz kivan - ezt így bevezetőnek - előre is bocs mindenkitől, aki nem tűri az ilyen beszédet. nagyon én sem, képzelhetitek, mennyire ki vagyok akadva.
az a helyzet, hogy megy a szarkavarás a családban ezerrel, sőt, tízezerrel. mint megtudtam eddig is így volt, csak akkor valahogy nem tapasztaltam ennyire, nem voltam érintett az ügyben. aki nem tudná: félig Debrecen környékéről származunk. namármost: az megy, kb mint itt falun: ha valaki elfingja magát a falu egyik egyik végén, a másikon már azt híresztelik, hogy beszartál. nálunk ez úgy van, hogy szökőévente 1x ha találkozik vagy beszél a "család" (így idézőjelesen) és már terjengnek a pletykák. imádom... a debreceniek meg köztünk kb csak mamám meg én tartjuk a kapcsolatot. tegyük fel, h a messziek mondanak valamit, az nagyihoz ér, és már egyből beindul a Magdianyus-effektus, hogy csavarjunk még egyet a sztorin (legalább is én így képzelem el) aztán beszélek én is az ottaniakkal, és kiderül, hogy nem is úgy van, amit nagyi terjeszt a családban. hát ez kész borzalom!!!

mit is akartam még... ja igen, a mai történéseket: (egyrészt innen indult ki a mai poszt, de erről később) apa mondta, hogy beszél Ildivel (nagynéném) hogy majd keressük együtt a munkákat, meg segít, meg stb. részben így is volt, de nem igaz, hogy nem tudja egyik sem megérteni (apa, nagyi) hogy lesz munkám a nyáron -.- de azért okés, keressünk... ugye feljött a munka téma, meg h ugye Rituval jóban vagyok, meg h nagyi beszélt az anyujával, és h egész nap otthon van, és nem csinál semmit, és hogy ez milyen már... ott kaptam agyfaszt, meg Ritu is, mert ráírtam, hogy mik történtek... de azért nagyi mondta, h tudom, hogy beszélsz Ritával, ne mondd már el neki (de ugye már késő volt, megtörtént...) és akkor én is kinyitottam a (nem kicsi) számat, és mondtam nagyinak a család füle hallatára: neked meg nem kéne mindent visszamondanod apának, amit neked mondok. na ez nem tetszett neki. 5 másodpercre le is fagyott a levegő, nagyi kiment tenni venni a konyhába. fájt neki az igazság, ez van. aztán meg amikor kísért ki, mondtam, hogy akkor legközelebb nem fogok neked elmondani semmit.

ja, meg megy a nagy jópofi mindig, családi ebédeken, eseményeken. mindenki szépen felveszi a maszkját, és elkezd játszani. mindenki kétszínű. még én is, muszáj jópofizni, ha kell.

na, ilyen ez a család.
welcome to our family -.-

(ui: a koncertes beszámoló is folyamatban van)

és ha már így kikeltem magamból: Juli most éppen azzal szekál apával együtt, hogy miért egy napra vettem fel 2 vizsgát... ááááá meghaltam basszus. mondom mert minél előbb le szeretném tudni a vizsgákat, h mehessek dolgozni -.- ja a másik kedvencem meg az, hogy én nem tanulok semmit, meg hogy minek járok egyetemre, ha semmi hasznom, csak Szegeden vakarom a tökömet... de nem értik meg, hogy kibaszott nehéz. meg hogy vizsgázzak le mindenből, vagy hagyjam ott az egyetemet, menjek el dolgozni, vagy egy okj-s képzést kezdjek el, vagy dolgozzak. és akkor a szegény gyerek meg csak ül és néz maga elé, hogy mitévő legyen, melyiket válassza, kire hallgasson, hogyan döntsön.

élet

2012.05.15. 23:37

egyszer volt egy király, akinek volt egy fia. a fiú szorgosan tanult, ám az apjának ez nem tetszett, mindig mást taníttatott vele. mire beletanult volna egy-egy mesterségbe, az az apjának sosem tetszett eléggé.

legyél vadász!
pék
szabó
fazekas
cipész
asztalos
...

a fiú dühbe gurult: miért nem csinálhatom azt, amit szeretnék?

 

 

 

 

 

***

...a végén a mindenki elnyeri méltó jutalmát...

vérvétel

2012.04.02. 14:08

Régen írtam. Majdnem született egy olyan bejegyzésem, ahol azt írtam volna le, hogy haldoklik a blog, meg a netezést felváltotta a tanulás. Tudom, hülyén hangzik, de ez van.

Szóval igen, bejelentettem facebook-on a nagy történést, túléltem egy vérvételt. De nem szaladnÁk a végére. Mindent szépen sorjában :D

Kezdődött a dolog kb 1 hónapja, apa bejelentett a dokihoz, hogy jó lenne tudni a vércsoportomat, mert lehet igényelni ilyen életmentő kártyát. Ez a kártya (valamilyen formában, de) tartalmazza a beteg adatait, allergiát, betegségeket, asztmát, stb, és még annak a személynek a nevét is, akit értesítenek, ha történik valami.

Nos, én szépen hazamentem csüttökön, mert pénteken mentem ügye a dokihoz. Ó, mondom csak pár csepp vérből is ki tudják deríteni a vércsoportomat, tuti nem kell majd rendesen vért venni tőlem... Hát ez nem így volt...

Péntek reggel, megyek a dokihoz fél 8-ra. Voltak előttem 5-en kb. Persze ott volt a falu egyik mókamestere, nevezzük nevén, Tibor. Hát ő úgy beparáztatott előtte, hogy az ájulás kerülgetett, még jó, hogy a bejárati ajtó előtt ültem, jött be a friss szmogmentes levegő. Halad a sor, már csak 3-an vannak előttem. Belép a váróterem ajtaján a fogorvos (alias FogGyuri), hatvanas pasas, és beszédbe elegyedik Tiborral. Hát fantasztikus volt a beszélgetésük, Tibi vele is hülyéskedett, mondja, hogy a múltkori vérvételen nem az asszisztens vette tőle a vért, hanem a doki, és hogy majdnem átszúrta a karját... Na köszi szépen, majdnem ott fordultam le a székről. Ja igen, ha mostanra nem derült volna ki, fosok a tűtől, mint az állat. [Meg a vérvételtől- meg adástól is. A legutóbbin is én lettem rosszul, pedig nem is én adtam a vért (erről már írtam itt)]. Erre meg visszaszólt FogGyuri, hogy és Tibikém, gondolj bele abba, amikor én szúrom az injekciós tűt a paciens ínyébe. Na itt én teljesen kész voltam... Lassan én jöttem, végre(?) bemegyek, csak az asszisztens volt bent, Edina. Kérdezem tőle, hogy ez rendes vérvétel lesz? Mondja, hogy igen, miért, mit gondoltam? Üljek le a székbe. Na hát én célba vettem a bőrfotelt, mondta, hogy nemnem, a sima székre kéne átülni. Mondom bocsi, nem sűrűn voltam még vérvételen... Meg ugye fostam is, mint az állat... Mondta, hogy feküdjek le az ágyra, onnan kisebbet eshetek, mint a székről...

Lefeküdtem, készíti oda a cuccokat, és mondja, hogy 4 (azaz NÉGY!!!) ampulla vért fog venni. Nem kell aggódni, az csak 10 ml. (utána kis matek után rájöttem, hogy az 10 köbcentiméter, azaz 1/10-ed deciliter, és az tök sok...) Ez a számolgatósdi megnyugtatott, és jön a fertőtlenítő szpréjjel, meg a tűvel. Milyen szép kis vénáim vannak! - Hát, persze, addig voltak azok, még belém nem szúrtad a tűt. De amikor belémszúrta, minden fekete lett, persze csukott szemmel számoltam, hogy hoppá, ez a 4. és mindjárt vége. Kicsit még szédelegtem, nem is engedett ki azonnal, csak egy 2-3 perc múlva. A tetthelyre meg rakott egy vattás ragasztót (ezt később csak a szőrömmel bírtam eltávolítani, és most van egy kis gyantacsík a könyökömnél :D nagyon szekszuááál)
Végre kiengedett, persze gyarapodtak a "betegek" a váróban. Tibike megkérdezi, hogy na, mi volt bent? Honnan vette a vért Edina? Mondom neki, hogy a fenekemből :D Erre mindenki elfelejtette, miért is van ott, megtörtem ezzel a hatalmas poénnal a váróterem csendjét, mindenki nevetve tört ki. Gyuri (bácsi) meg kérdezte, hogy és Zsoleszkám, miért voltál bent ennyi ideig? Válaszoltam erre is - ahogy illdomos: Nagyon csintalan voltam, és Edina odaszíjazott az ágyhoz! :D
A váróterem reakciója ismét hasonló volt.

Hazaértem, ettem, jó volt minden. Túléltem.

Eljött az ideji karácsony is... Nem szaladok előre, mivel még csak most nyitom ki (dec. 23 péntek este) a kaput. Megyek befelé, látom a fényeket, tiszta jó, itthon vannak apáék. Megyek bentebb, hát látom, hogy fel van díszítve a karácsonyfa... Nagyon jól esett, mondhatom...

Szóval hazaérek, megszemléltem közelebbről a fát. Hát, alig volt rajta valami... A díszítés mézeskalács volt (amiket később megettem) meg voltak horgolt angyalok (mamám csinálta) meg "Lillus" csinált még ilyen textil micsodákat. Ilyen nem tom milyen díszeket. De borzalom. Ja, meg az égősor. Szóval úgy láttam, szegény volt a "Jézuskánk". Ezt nem a fából szűrtem le, hanem a körülötte lévő ajándékokból. Alig volt körötte valami -.- és ami a legrosszabb volt: egyik ajándékon sem láttam a nevem... Volt parfümcsomag, voltak italok, pezsgő meg bor, de volt egy csomag, amin nem volt név. Ja, azt még tudni illik, hogy hétfőn családi ebéd meg vacsi volt, és elvileg ezért lett feldíszítve a fa NÉLKÜLEM csütörtök este, mert hogy egész hétvégén sütnek meg főznek. Ja mondom oké, majd akkor az én hozzáállásom is ilyen lesz...
Apa még október-november körül megkérdezte, hogy mit szeretnél karácsonyra? Mondtam neki, hogy egy új laptop akksit. Mondom utána is néztem neki, meg minden. És mennyibe kerül? 30 ezer... Jaa, hááát akkor őőő nem is tudja, de mit szólnék ahhoz, hogy a rokonoktól pénzt kapok, és majd abból veszem meg az akksit? Mondom jól van... (nem volt jól, de csak ezt válaszolhattam)
Szóval ügye nézelődök a fa körül, semmi ajándék Zsolti felirattal, vagy valami. Volt ott egy címke nélküli csomag szépen becsomagolva, kb 15x15 cm. De ugye a remény hal meg utoljára. Hát az volt, de nem szaladok előre.

Hétfő ebéd: mamámék, nagynénémék, meg Juli szülei voltak (meg mi) Mamámék még csak most találkoztak az ottani retyerutyával, és nyálasan mondja mamám: Szervusztok, Vera vagyok, nyugodtan tegezzetek! Wááááá, na én ott meghaltam :D Vége van az ebédnek, jópofiztam, meg minden. Meguntam. Kérdezem unokatesómat, hogy lemegyünk a szobámba? Mondja Ahha. Ó szuper. Kibeszéltük a "családot". Mondta, hogy neki sem tetszenek a lányok, meg szidja őket otthon a család előtt. Mondom nagyon helyes!
Aztán este volt vacsi, másik unokatesómék jöttek... ott is jópofizni kellett... Meg enni. Még meg sem emésztődött bennem az ebéd, már jött a vacsi. Na mindegy. Amúgy jó kaják voltak, nem sütötték főzték végig a hétvégét, szóval a fadíszítéssel igazán megvárhattak volna... Meg mi is volt még? Ja az ajándék.

Még novemberben megcsináltam mindenkinek az ajándékát. Mindenki dobozt kapott. Jófej leszek, a lányok is kapnak ajándékot. Ja, ilyen dekupázs technikásos dobozt csináltam. Lilla azt kapott, Juli meg egy koffís képet. Szóval ezen a bizonyos hétfő estén mondja apa, hogy van ajándék a számomra, csak sok volt a sürgés-forgás, és ezért csak most kapom meg. Nyújtja át a csomagot, azt, amelyiken nem volt semmi név, és így elkezdi nyomogatni meg hajtogatni. 1., vagy valami flexibilis akkumulátort vett nekem, vagy 2., nem az van benne. Én inkább az elsőt választanám. A második lehetőség volt a helyes, bebuktam mindent, de egy tízes még volt a csomagban. Ja, egy pulcsit kaptam. Meg én is átadtam az ajándékokat. Se puszi, se semmi, se boldog karácsonyt. Semmi.
A pénzből nem vettem akksit meg semmit se... Mindenkinek boldog(abb)at! -.-

hol is kezdjem?

2011.12.09. 13:38

Tegnap kapok egy üzenetet az egyik csajtól, akihez régen némi közöm is volt...

sziaaaaaaaaaaa most talátam meg a fényképedet és a hátuljára az van irva : a barátság egy növény hogy is van tovább emlékszel???????????????????????????????nagyon eltüntél

Én meg nézek, hogy most ez wtf??? Utána néztem az idézetnek. Igen, tényleg én írtam a ballagós képem hátuljára annó 76'-ban...

Ja, előzmények (mert olyanok mindig vannak)
most végzős, és írta nyáron/év elején, hogy kell-e a szalagavatójára nekem meghívó, mert meghívna. Ki is fizeti, meg minden.
Pont iszogatunk ismerősömmel, és rám ír a csajszi:

hiányzol!!! ugye nem fogsz elhanyagolni! kell meghivó a szalagavatómra ??????????
dec2 péntek csak szólj

válaszom (vagyis ezt nem én írtam, hanem... na mindegy)
köszi, nagyon kedves Tőled, majd szólok! Puszi, jó éjt!

Csaj
jóét?
sietsz? 

Én
igen
csak fejöttem egy kicsit

Csaj
de lényeg h kell jegy ?
kifitzetem nem az csak nem venném meg feleslesesbe

Én
őő
mikor, dec 2?

Csaj
igen

Én
az a baj h akkor megyek a refibe is (nem így volt…)

Csaj
amúgy mi lett az elvieleges barátnöddel?
nem baj
mind 1

Én
nem jött össze

Csaj
majd megnézed videon
és mért nem ?

Én
de most más érdekel

Csaj
más?
hm

Én
mert messze volt (ezt a barátnős sztorit csak kitaláltam)

Csaj
?
:D

Én
igen, van más a láthatáron

Csaj
de mii? (na kössz…)
vagy ki?

Én
a jobb kezem…
-.-
vááá
mind1
mennem kell
szia jó éjt

Csaj
mikor tudunk dumcsizni
hát a jobb kezed az nagy kilátás
puszi

***

Ezek voltak az előzmények... Akkor most jönnek a következmények? Tehát:

sziaaaaaaaaaaa most talátam meg a fényképedet és a hátuljára az van irva : a barátság egy növény hogy is van tovább emlékszel???????????????????????????????nagyon eltüntél
(folyt)
mér nem irsz rám ha fenn vagy ? :(
zsolti mi van veled ?
mond meg öszintén ha már utálsz ... :( (még nem...)

 

Ja, meg ich liebe dich is volt a beszélgetésben... szóval nem tudom, hogy mit akar...

vásárlás

2011.11.24. 12:06

Valamelyik délután hívom apát telefonon, hogy mivan meg minden (igen, minden nap fel kéne hívnom őket, hogy élek meg virulok meg ilyenek [és még csodálkozik, hogy sok a telefonszámlám...] most is ez történt) erre mondja, hogy jaaa, háát lehet, hogy lejönnek Szegedre. Kérdem miért? Hát, hogy a Lillusnak kell télikabát... Na bezzeg a saját fiadért nem aggódsz ennyire, tőled meg is fagyhat... -.-"
Mondta, hogy majd csörög, ha majd indulnak. Hív, hogy egy 20 perc múlva itt vannak. Na mondom kösz, hogy időben szóltál... Késtem kicsit, de ők is. Az Árkádban vásároltunk (vagyis nézelődtünk) Nagyon nem volt időm még ott lenni, mióta megnyitották... Voltunk a legtöbb ruházati üzletben, tetszettek volna dolgok, de inkább nem is szóltam semmit... Meg olyanokban is voltunk, ahol normális ember nem jár... csak a felső kategória... Na az olyan no comment kategória volt. A Nyújorkerbe meg a C und A-ban napokig el lettem volna, csak ugye menni kellett... Nem vagyok nagy divatmajom, de innen-onnan tudtam volna válogatni. Fenn volt a pasis részleg, lent meg a csajos, szóval amíg ott nézelődtünk, nem kellett Lilla nyafogását hallgatnom. Ja, igen: fent és lent: magában az üzletben(!) volt a mozgólépcső. Jó, persze aki nem tanyán nőtt fel, hanem mondjuk Butapest város szitiben, azoknak ugyebár ott volt az ilyen plaza meg az ilyen-olyan bevásárlócentrum. Szóval céundá: mondtam apának, hogy jó lenne télre valami kesztyű... hát persze, hogy a legolcsóbbat vette meg. 3 páros volt a szett, amúgy egy pár került volna annyiba, de szerinte ez is jó lesz. Nem akartam vele vitatkozni...
Aztán végeztünk, könnyes búcsú, és társai. Sok ember volt, ugye apának adtam puszit... és a tömeg meg nézett, hogy a lányok csak egy "sziasztok"-ot kaptak.

Meg mondtam apának (már vagy 2 hete), hogy jó lenne, ha ketten elmennénk valahova nézelődni, vagy vásárolni... mert így is elég kevés időt töltünk együtt...

Lassan itt a karácsony, itt van egy kis süti ötlet. Mamám minden évben a mézeskalácsokat süti :)

Hozzávalók (a mézeskalácshoz)
1/4 kg méz
1/2 kg liszt
10 dkg margarin
1 egész tojás, és 2 tojás sárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj
fahéj

A meleg mézben feloldjuk a margarint, és hozzáadunk mindent. Ezt addig gyúrjuk, amíg egy tészta állagú anyagot kapunk.  Ezt fél centiméter vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákra szaggatjuk. Mehetnek is kimargarinozott-kilisztezett tepsibe, aztán a sütőbe. Figyeljünk oda, nehogy megégjenek! Ha kivettük, hagyjuk őket kihűlni, és díszíthetjük is mázzal:

Hozzávalók
2 tojás fehérje (amit a mézeskalácsba nem tettünk bele)
porcukor

A tojás fehérjét felverjük félig, majd apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, még teljesen sűrű nem lesz. A habot kis zacskóba rakjuk, aminek az egyik sarkát levágjuk. Fogjuk a mézeskalácsot, és tetszés szerint díszítjük.

Kész is. Ha beletesszük a kész mézeseket egy zacskóba, hamarabb megpuhulnak.

korábbi téma

2011.11.17. 13:35

Ahány ház, annyi szokás...
Vagy szopás... Bocs, de ez így is volt...

Valamelyik hétvégén volt...
Ugye már lassan 10 éve megvan az "új" konyha, szóval meg is volt a helyem. Ám amikor odakerültek a "lányok", Lilla fogta magát, és néha beült a helyemre. Ez volt a baj... Vacsorához készülődtünk, és még tettem-vettem a szobámban meg a konyhában, hogy nem-e feltűnik neki valami. Ülnénk le (vagyis Lilla már ül az asztalnál, mint valami hercegnő, akit ki kell szolgálni) apa mondja, hogy oké, akkor üljünk le, és eszünk. Mondom neki, hogy én nem tudok, mivel Lilla ott ül a helyemen. De ezt akkor mondtam, amikor mentem kezet mosni. Visszaérek a konyhába, és tadamm, üres a helyem.

Ja, a másik, ugyan ez a szitu a kocsiban... Kis megszokott helyem az anyósülés mögött, erre ki van ott... (mert itt nincs anyuci szoknyája, csak anyuci ülése mögött...)

Sokkoló.

mi van?

2011.11.15. 10:53

Nem tudom, mi van velem az utóbbi időben, de filmezek este kb 5-6 körül, és azon veszem észre magam, hogy a film közepén bealszok. Semmi indok nélkül. Szóval indokolatlanul... Tavaszi fáraccság? Ja igen, az is volt a vizsgaidőszakban... de ez őszi... Nem barack, hanem fáraccság...
Hát ez kész...
Meg egész nap az ágyban döglődök... nem lesz ez így jó...osz.jpg

tennaP este címszavakban

2011.11.12. 15:36

P

először is:
soPPing:
Pálinka
Pezsgő
...
...
...
aztán:
trollival a városba
PASO koncert, meg tombolás, meg lakóteleP (kattanásra megnyílik a muzsika)
Party
...
Party vége
...
hazagyaloglás...
hazaérés.
Phejj, de feltörte a lábam az "új" ciPPő

***

Lakótelep, betört ablakok,
a házak mögött pingpong asztalok,
aha, aha, de subi dubi dámm...

Pasó-éknál a koncerten ilyen egy lakótelePö:

lakotelep.jpg

sorozatajánló

2011.11.05. 01:20

A cím magáért beszél. Ha nagy az unalom...
A képek kattintásra új ablakban nyílnak meg. 

 

A szökés (Prison Break) 2005-2009 pb.jpg

Lincoln börtönbe kerül (aki a 4. a képen látható). A vád gyilkosság. Persze nem ő követte el, csak rákenték a dolgot. Michael, az öccse (a nyakkendős úriember) megpróbálja kihozni onnan több-kevesebb sikerrel. Ez nem okoz gondot, mivel ő tervezte a börtönt. 4 évad, de az első a legizgalmasabb. A többi nem is igazán szökés... (de ez az én véleményem) 

Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) 2005-himym.jpg

Direkt választottam ezt a képet, mert ez az esernyő volt a leendő felesége esernyője az első pár részben. A sorozat arról szól, hogy Ted a gyerekeinek meséli, hogy hogy találkozott az anyjukkal... Igen, már lassan 7 évadon keresztül... Izgalmas, vicces, romantikus sorozat. De egy baj van vele: az utóbbi évadok (szerintem) Barney-t helyezik központba Ted helyett. 

A semmi közepén (The Middle) 2009-middle.jpg

Indiana állam, a "semmi közepe", itt él a nem mindennapi Heck család. Ide nyerhetünk betekintést. Anya autókat ad el, apa a bányában irodista, a gyerekek még suliba járnak. Sue, a "nagylány" kétbalkezes, nem veszik be egyik sulis klubba sem. Keresi a nagy Ő-t. Axl igazi tinédzser, profin játszik amerikai focit (szerintem ő az egyik legjobb karakter). Brick, a legkisebb nem volt betervezve. Egy gond van vele: hiperaktív.
 

Internátus (El Internado) 2007-2010inter.jpg

Ahogy a címből is kiderül, egy (spanyol) internátus a helyszín, távol a városoktól, nyugodtságban az erdőben. De kiderül, hogy ez az internátus a második világháborúban árvaház volt... Néhány gyerek, aki anno az árvaházban lakott, most ugyanitt tanár. De olyan dolgokat titkolnak, amik nem kerülhetnek a nyilvánosság elé. Ám ezeket a titkokat megfejtik a diákok, gyakran egyikük életébe is kerül. Izgalmas sorozat meglepő fordulatokkal. Itt-ott szerelmes, történelmi, hátborzongató, félelmetes és hasonló szálakkal. 

A bárka (El Barco) 2011-elbarco.jpg

Negyven diák ösztöndíjat nyer a Sarkcsillag nevű tanulóhajóra. Az út 2 hónapig tartana, ám egy nagy viharba keverednek, ami után minden (szó szerint minden) megváltozik. Nem tudnak visszatérni a kikötőbe, elromlik az összes navigációs berendezés. Talán valami katasztrófa történt? Rosszul "sült el" a részecskegyorsító? Ja, hogy az is van? Kaland, akció, szerelem. Lesz itt minden. Ez is egy spanyol sorozat. (Ezek a spanyolok tudnak valamit...) 

Mindenből egy van 2011-egyvan.jpg

Magyar sorozat. Hoppá! Izgalmas, kicsit Beugró-szerű, mivel színpadon játszódik az egész sorozat. A szereposztás elég csekély, ám annál jobb: Fifti bá, azaz Fifó Tibor, akit Rudolf Péter, valamint Anikó, akit Nagy-Kálózy Eszter alakít. Főhőseink elváltak, ám minden nap találkoznak, mivel egy üzlethelyiségben dolgoznak. Ez a Conditorei. Ebben van Fifti konditerme és Anikó cukrászdája. (jó kis szójáték: németül a cukrászda=konditorei, és akkor kondi... na érted) Van egy lányuk, Csilla, aki Berlinben tanul, de még nem tud a válásról.

mindenbol.jpgA színpad közepén van egy piros vonal, amit egymás engedélyével szabad csak átlépni. Kétszer játsszák el a történetet, egyszer simán, másodjára pedig improvizáció-szerűen, mivel utasításokat kapnak a fülesükön keresztül (amit a másik ugye nem hall) Fiftinek és Anikónak is vannak alkalmazottjai. Félix, Fifti unokaöccse, valamint Niki, aki takarítónő és személyi edző. Anikónak ott van Dani, a pincér. 

Társas játék 2011-

tj.jpg

Ez is egy idei gyártású magyar sorozat. Szinte ezt vártam a legjobban. Kevésbé ismert magyar színészek játszanak benne, de nem is ez a lényeg. A magyar HBO (ejcsd: édzsbijó) saját készítésű sorozata. Először is a mottó: Játszol, vagy veled játszanak? Érdemes ezen elgondolkodni. A szereplőkről: Dávid és Léna egymásba ütköznek egyik reggel, Dávid bicajjal (saját boltja van) Léna meg gyalog, és akkor itt el is kezdődik minden... Ott van Gabi, egy informatikai cég könyvelője (igen, ő Pokornyi Lia), nem túl szép, "vak"randikon keresi az igazit. A harmadik szál Judit és Iván. A képen is látszik, hogy rossz a házasságuk. Lénával szorosabb is a viszony, mint az asszonnyal... Meg ugye Léna Iván alkalmazottja...

Hol is kezdjem...

Az őszi fesztivál keretében volt egy csomó program a héten (meg az az előtti héten is). Be is írtam a naptárba, hogy mikre kell majd feltétlenül elmenni. Több-kevesebb sikerrel össze is jöttek a programok.

Hétfőn úgy volt, hogy 3-an (két volt osztálytársammal) megyünk Give me five koncertre... Igen ám, csak az egyikőjük zh-zott fél 8-ig (végül nem is jött). A koncert meg 7-kor kezdődött. Volna, csak...

gyorsan valamit...

2011.11.01. 22:13

Igen, nem írtam már egy hónapja lassan. Ígérem, fogok írni, ahogy vége lesz A bárka c. sorozatnak... mert most ez veszi el az időm nagy részét...

Írok majd egy korábbi témáról (amit becsillagoztam) meg egy sorozatajánlót.

Ápdét: írtam korábbi témát is meg ajánlót is.

Üdv

hát ő izé

2011.10.25. 21:23

az a helyzet, hogy levettem egy-két alacsonyabb színvonalú posztot, szóval azokat ne keressétek!

üdv.

Az a helyzet, hogy itthon vagyok (végre? vagy nem végre? háát... megoszlanak a véleményeim) átmentem mamámhoz, mondta, hogy tojáskrémet csinál. Segítettem neki.

Hozzávalók:
3 keményre főtt tojáshoz:
- 3-3 kiskanál mustár és majonéz,
- egy púpos evőkanál tejföl,
- 2-3 evőkanál vaj
- csipet só, fehérbors, őrölt pirospaprika (ízlés szerint)

Mindent beleöntünk egy tálba, botmixerrel elkeverjük. Tadam, kész is :)

Kb. ennyi :) Ideális szendvicsekhez vagy akár a reggeli pirítós mellé

 

Mai főzős rovatunkat látták/hallották.

képes post

2011.10.21. 15:21

Gondoltam, felteszek egy-két képet. Nézzétek soxeretettel! :) 

Debrecenbe...

2011.10.11. 22:19

Debrecenbe kéne menni,
Töltött kápit kéne enni…

Igen, az utólag meg is volt, de ne szaladjunk ennyire az elejére.

Nos, anno 50 éve írtam a családomról, most sem lesz különben, ugyanis a hétvégén Debrecenben voltunk a rokonoknál.

napi izé(lő)s téma

2011.09.19. 23:49

Az a helyzet, hogyha egy bigyológussal, izé, biológussal elegyedsz beszélgetésbe, abból nem sülhet ki rossz dolog... Megtudtam tennap egy két dolgot: érdemes a leendő barátnőről/barátról mindent megtudni, azaz nem elegek a "sablonos" ismerkedőszövegek, úgy, mint:

-hány éves vagy
-mi a telefonszámod/emil címed
-van-e fecabukkod/msn-ed/skype-od
-hol laksz

és társai.

Nagyon fontos, hogy milyen a párod vércsoportja. Ugyanis amikor kinn voltunk tegnap a borfeszten, ott volt egy koraszülött mentőautó (nem kell rosszra gondolni, adományokat gyűjtöttek) és feljött a gyermek, mint téma, meg vércsoportok, meg ilyenek, és mondom nagy büszkén, hogy most tudtam meg, hogy AB- a vércsoportom. Erre kiderült, hogy szar helyzetben vagyok, mivel van ilyen, hogy vércsoport összeférhetetlenség. Erről eddig nem is hallottam még. (Aki ugyanilyen cipőben van, vagy nem tudja, mi is az pontosan, ajánlani tudom a legjobb barátunkat, a gugglit, vagy katt ide)
Az a lényeg, hogyha az apuka AB+, az anyuka AB-, akkor a születendő gyermek... jajj, nem tudom már mi volt. Az a lényeg, hogy az első gyermek megszületik, és az anya elkezd termelni ilyen antitesteket, amik megölik a születendő magzatot...
Meg már késő is van... Reggel 10-től este 10-ig csak egyetem... (ide teszek egy csillagot, majd később írok valamiről, ami eszembe jutott) *

Ja, ha a témánál tartunk: nem szoktam horoszkópot olvasni, csak ritkán, de most kivétel volt, elolvastam, aszondja:

Mars a HALAKBAN: Vonzódsz vagy belesodródsz a titkos szerelmi viszonyokba. Élénk fantáziád van, és vágysz a tökéletes társra. Ez akár hosszú magányos időszakokat is felölel. Önfeláldozó tudsz lenni és ha valakit megszeretsz, képes vagy teljesen lemondani saját vágyaidról. Ha szerelmed viszonzatlan marad, hosszú időre bele tudsz ragadni  fájdalmas és szenvedést okozó kapcsolatokba.

Mintha én lennék... háááát... kössz szépen...

 

(Mars a halakban: érted, egy Mars csoki van a halakban... höhöhöö)

 

borfeszt

2011.09.18. 23:23

2011. 09. 14-18. (sze-cs-p-szo-v)

...valami fantasztikus volt...
Idén a Dóm téren lett megrendezve, mivel a Széchenyi teret épp "túrják fel", de azt is a mi érdekünkért, hogy korszerűsítsék a tömegközlekedést. (ilyen hosszú mondatba ennyi szart mindent beleírni... :D)

Természetesen nem volt hiány a boros standokból sem, de itt-ott megcsapta a résztvevők orrát a malacsült vagy a fokhagymás lángos, esetleg a házi savanyúságok illata. A 2 színpadon felváltva voltak jobbnál jobb előadók, de ne szaladjunk ennyire előre.